Velg en side

Det er mange som drømmer om den virkelig store gevinsten. For mange er mange penger synonymt med et luksusliv hvor man kan reise verden over uten å bekymre seg for mye. Men hva vil man egentlig bruke pengene på, og hva er det som er mest fornuftig?

Det er en utgiftspost som for mange vil bli den første hvor pengene blir puttet inn. Det er gjeldsposten. Mange som vinner penger, velger å betale ned store deler av gjelden de har på hus, bil, hytte eller forbrukslån som de sliter med.

Hus?

Det andre er at mange vil bygge seg hus. Nå kan man endelig realisere sin husdrøm, og bygge akkurat der man vil og akkurat hvordan de vil. Det å bygge hus er en stor utgiftspost som har et livstidsløp når det gjelder nedbetaling av huslån. Med en stor gevinst, kan man nå enten få mer lån, eller man kan bruke store deler av gevinsten til å finansiere det nye huset.

Velger man å betale ned hele eller det meste av utgiftene man vil få på det nye huset, skjer det flere ting man bør tenke seg om. Dersom man jobber, vil en mye større del av lønningen bli beholdt, da man nå ikke sitter igjen med dyre huslån. Hva man vil bruke denne nye saldoen til, vites ikke. Man kan for eksempel benytte denne fordelen til å arbeide mindre, og dermed få mer fritid til å gjøre andre ting. Med mindre utgifter, trenger man også mindre inntekt. Denne fritiden kan man for eksempel sine hobbyer eller være mer sammen med familie og venner.

Bil?

En stor drøm for mange som vinner store pengesummer, er å kjøpe seg drømmebilen. Mange har kanskje både to og tre biler fra før, men har alltid drømt om den helt spesielle modellen. Å vinne så store pengesummer, kan gjøre at man kan kjøpe seg akkurat det man vil. Enten det er den gamle veteranbilen eller det er et nytt fartsvidunder.

Noen går med en gründer-idé i baktankene, og ønsker å sette en slik drøm til livet. Det er nå man skal realisere drømmen. Man kan både ha i tankene at man får oppfylt en drøm, men også at man kan bli en egen arbeidsgiver, som gjør livene enklere for mange andre som trenger arbeid.

Andre vil benytte pengepremiene til å hjelpe andre som er i nød. Enten vil man gi en stor pengesum til en veldedig organisasjon, eller man vil gi hjelp mer direkte. Ved å engasjere seg direkte kan man både se hvordan forholdene er på nært hold, samtidig som det blir et mer følelsesmessig prosjekt. Det er mange som trenger hjelp, både i eget samfunn og andre land.

Reise?

Andre igjen vil ta spillingen til neste nivå. Kanskje reise til Las Vegas for å gamble på alle de legendariske kasinoene og leve livets glade dager. Det er for disse det ofte går galt. De mister fullstendig kontroll på sitt forbruk, noe som går godt i noen år, men så plutselig er det tomt. I tillegg har de skaffet seg utallige kreditorer og forbrukslån som er blitt kastet etter dem.

Det kan være lurt å skaffe seg en økonomisk rådgiver dersom man vinner den store gevinsten på gambling. Ofte kan de gi gode råd om hvordan man skal forvalte pengene. Man kan ofte gjøre lurt i å spare en fast sum eller sette pengene i fond. På den måten kan man både sørge for en fin pensjon og ha penger til arvingene sine. Det vil nok også de sette pris på.