Velg en side

Gambling er et grunnlag for underholdning og moro. Setter man inn noen kroner vil også adrenalinet kunne pumpe i årene. Men det er en rekke ting som gjør at gambling har problematiske aspekter. Noen av disse skal vi se på herunder.

Tar mye tid

  1. Gambling tar for mye tid. For en vanlig arbeider går dagene fort unna fra tidlig morgen til sen kveld. Man skal kanskje også bidra hjemme og kjøre barn på fritidsaktiviteter også videre. Gambling krever at man er pålogget i mange timer, og krever full konsentrasjon. Ellers kan det hende man går glipp av den store premien.

Trenering av utbetaling

  1. Gamblingsindustrien tillater ikke at man får ut gevinstene sine. Det er en uting at man stadig skal sende inn diverse dokumentasjon for å stagge hvitvasking og kriminalitet. Dette er kun en unnskyldning for å trenere en prosess som gjør at de fleste gir opp og spiller videre. Den informasjonen de trenger får de ved at man registrerer et bankkort og viser til IP-adresse. Det er mange eksempler på at folk ikke får ut pengene de har vunnet.

Skaper tapere

  1. Gambling skaper tapere og elendighet. For mange som begynner å spille, tar ofte spillingen over hele livet deres. Dette gjør at mange liv havner i rennesteinen uten aldri å komme seg ovenpå. Gambling er et risikoprosjekt, det vet de fleste. Men at man skal kunne spille seg fra familie, jobb og eiendom, det er ganske utrolig. Det at gamblingen er så nådeløs, skaper et vakuum av sinne, frustrasjon, depresjon og elendighet for mange tusen mennesker hvert år, og i tillegg er det enda flere pårørende.

Kriminalitet

  1. Gambling trekker til seg kriminelle. Det er ingen tvil om at gambling har blitt stor industri. Hvem som er skurken bak gambling kan diskuteres. Enten er det kriminelle organisasjoner eller så bunner den i en enda mer intrikat konspirasjonsteori. Er det vår egen regjering som godkjenner gambling for på den måten å dra inn mer midler til en skakkjørt nasjonaløkonomi? Det vil man kanskje aldri få klarhet i, men det er vel ingen grunn til å tro noe annet.

Utrygt samfunn

  1. Gambling skaper et utrygt samfunn. For med mer penger som forsvinner ut av norske husholdninger og store selskaper, vil den stadig økende gjeldsgraden og feilprioriteringer når det gjelder økonomi, få fatale konsekvenser for landet. I et allerede presset marked, kan en slik industri, få korthuset til å falle overende. Det skaper uvisshet om framtiden, noe som igjen kan føre til uroligheter.

Mister evner

  1. Mennesker mister muligheten til å realisere seg selv. Et uskyldig spill på en spilleautomat eller innlevering av tippekupong kan bli til et levesett, der man alltid er på etterskudd og aldri kommer ovenpå. En lys framtid ble snudd til et liv i elendighet. Gambling skaper noen ytterst få vinnere, og en mengde tapere. Gambling over lengre tid fører til nedsatt intelligens og sosiale evner. I sin kamp mot gambling-abstinensen går livet sakte men sikkert over til å bli en fortrengt drøm om et godt liv. På den måten skaper gambling tapere, ikke vinnere.

Fysiske problemer

  1. Gambling skaper fysiske problemer. Stadig flere bruker nettkasino som en stund for moro og underholdning. Da kan man slappe av og kose seg etter en lang arbeidsdag. Men det kan igjen føre til ryggproblemer, sittesår og andre plager som resultat av at man sitter for mye uten å bevege seg. Det at man stirrer på skjermen over lang tid er også med på å lage problemer som hodepine, tørrhet og svie i øynene.

 

Det kan synes som at gambling har flere negative følger enn positive, og det betyr at man må tenke seg godt om før man begynner med gambling. Det kan hende man hører om mange rundt seg som vinner og ikke har noe problem med å gamble litt av og til, men det har man ingen bevis for.