Velg en side

Din maksimumsgrense er nådd. Velkommen tilbake om tre dager. Slike meldinger kan være irriterende hvis du ikke har satt dem selv. Undersøkelser viser at systemer der brukerne setter egne grenser har en svært god effekt.

Foto: Pixabay

Forrige måned var du uhyre nærme å prikke inn en seksling på oddsen som ville gitt en eventyrlig gevinst. Kun uflaks og en trukket kamp, hindret deg fra de store pengene, men nå skal du ta igjen det tapte med å satse dobbelt.

Hjelpen kommer

Det er akkurat slike tanker som får folk til å satse for mye, men nå skal menneskene som sliter få hjelp – av seg selv. Nettgambling har blitt stadig mer populært, men for et lite mindretall av spillerne kan det være problematisk

Mange ansvarlige nettgambling operatører har nå introdusert verktøy for å hjelpe spillerne sine til å holde kontroll på pengebruken. Systemer fungerer slik at spillere selv forhånds bestemmer hvor mye penger de vil bruke per dag, uke eller måned.

Måler er ikke å begrense folk som spiller storspiller casino seriøst, men å begrense alle spillere som ikke har kontroll på egne innsatser uavhengig av hva slags spill de spiller.

Nye systemer

Globalt brukes det nå billioner av kroner årlig på nettspill. I kjølvannet av utviklingen finner vi en hale av tapere. Heldigvis kommer det nå stadig bedre systemer for å begrense pengebruken til de såkalte problem spillerne.

Systemer som lar spillerne selv begrense innskuddene har derfor blitt tatt kjærkomment imot nesten alle steder, av myndigheter, politikere, medmennesker, og til og med av spill organisasjonene selv.

Foto: Pixabay

Alvorlige konsekvenser

Problem gambling kan føre til ødelagt utdannelse, forhindre at folk får jobb, det påvirke mental, og kan føre til kriminell aktivitet for å finansiere spill. Mange ansvarlige spilloperatører tilbyr nå kundene sine å sette egne grenser for å hjelpe dem med å holde kontroll på hvor mye penger de bruker online.

Systemene  virker gjennom utestengning, der spilleren blir nektet av seg selv å utføre ytterligere innskudd før en viss tid, også bestemt av en selv, har gått.

God effekt

En undersøkelse utført av femti av verdens mest populære online-spillnettsteder viser at nesten alle operatørene nå har slike verktøy, men utfordringen er å få folk til å benytte dem.

Undersøkelsene viser at slike systemer har en svært god effekt. For eksempel resulterte en tekstmelding eller e-post som varslet spillere om at de hadde brukt mye av utgifts-grensen de selv hadde satt, til at spilleren merkbart reduserte innsatsen i påfølgende uker og måneder.

Kunstig intelligens

Alle aktørene er enige i at man må gjøre systemene mer populære. Spørsmålet er bare hvordan. Det er ingen operatører som vil bruke tvang, for da mister de ikke bare problem kundene, men mange andre kunder også.

Kunstig intelligens er en metode mange håper skal komme til å bli tungen på vektskålen, fordi den samtaler med spilleren på et mer personlig plan. Ved å vise at man har kjennskap til spillerens ønsker og behov, er det store sjanser for at den kunstige intelligensen kan overtale spilleren til å sette fornuftige grenser tilpasset spillerens økonomi og vaner.