Velg en side

Helt siden Norsk Tipping ble stiftet i 1947 har nordmenns interesse for spill og gambling vært stadig økende. I begynnelsen var det såkalte tippekamper man kunne spille på, men siden er det kommet langt flere muligheter for å kjenne på spenningen det å kunne spille medfører. Mange av spillene er basert på rendyrket flaks, blant annet Lotto, mens andre igjen forutsetter et minimum av kunnskap, som for eksempel når man spiller på utfallet av en fotballkamp eller et hesteveddeløp.

Det er ikke bare i Norge dette er populært, og få kan vel sies å være så interesserte i spill og gambling som englenderne. Faktisk er interessen der så stor at det finnes en helt egen yrkesgruppe som ikke gjør annet enn å administrere andre folks spill – nemlig bookmakerne.

Selv om spill og gambling har vært alment kjent i tusenvis av år var det først da England innførte fotball som en egen profesjon i 1882 og ligaen i 1888 at det oppsto organiserte tippeselskaper hvor man kunne spille på sine favoritter og forhåpentligvis vinne en slant eller to. Tanken bak dette var å kunne kontrolle hvem som spilte på hva, og for å minimere mulighetene for å jukse eller unndra seg å utbetale gevinster.

En av de engelske klubbene som har vært med mer eller mindre fra starten av, både som profesjonell fotballklubb og i ligaen er Arsenal FC. Opprinnelig startet klubben opp under navnet «Dial Square» i 1886, men skiftet navn et par ganger før de ble hetende Arsenal FC etter å ha blitt inkludert i ligaen i 1893. Da spilte de i andre divisjon.


Det er ufattelig mange måter å komme seg til London og Emirates Stadium på, men blant de enkleste er å melde seg på en av de mange fotballturer med Arsenal som arrangeres.

Arsenals hjemmebane er den berømte Emirates Stadium i hjertet av London, og i tillegg til å romme i overkant av 60 000 tilskuere inneholder den også et museum enhver ihuga tilhenger av Arsenal bør besøke minst én gang i sin levetid. Og alle andre også, forsåvidt, dersom de likevel først befinner seg i London og er en anelse fotballinteressert.

Inkludert i disse fotballreisene er alt fra transport til inngang på museet og billetter til en eller flere kamper med Arsenal, eller deler av hver enkelt. Alt ettersom hva man ønsker seg på en slik tur.

Dessuten, hva er vel kulere enn å kunne gå inn til nærmeste bookmaker og tippe på Arsenal, og selv merke på stemningen og spenninge på arenaen etterpå. Tenk om du vinner?