Velg en side

eSports-bransjen vokser i et forrykende tempo, og det forventes at bransjen er verdt over $1 500 000 000 innen slutten av 2020.

eSports blir nå anerkjent som sport av flere og flere mennesker over hele verden, fordi akkurat som i fotball og boksing så kreves det omfattende trening, ferdigheter og strategier. Alle profesjonelle utøvere og lag bruker masse tid på å trene – målet er å bli bedre i sporten sin, være klar for alle tenkelige situasjoner, og å gjøre alt for å slå sine motstandere.

Selvfølgelig krever de forskjellige spillene ulike ferdigheter – noen spill krever kun strategiske ferdigheter, mens andre krever hurtighet og reflekser. Noen spill krever begge deler. For lagspill som Dota 2 og Counter-Strike: Global Offensive, hvor hvert lag består av 5 spillere, er det ekstremt viktig at spillerne kommuniserer godt, noe man kun oppnår med trening og sterke nerver.

Det er store penger i eSports nå, og et godt eksempel på dette er en Dota 2-spiller som ble millionær etter å ha tatt hjem førsteplassen i den prestisjefylte turneringen The International 7. En av grunnene til at premiebeløpene stiger er at stadig flere tilskuere satser penger på eSports hos bookmakere. De siste årene har eSports blitt en meget populær form for gambling på nett, hvor spillerne satser på sine favoritt-utøvere og så følger med på kamper og turneringer på stream. Mange fans føler dessuten at de kommer nærmere heltene sine enn i andre sporter, ettersom utøverne gjerne streamer treningsøktene sine hver eneste dag. Du får ikke se Ronaldo og Messi trene fotball hver dag.

Dette er de fem best betalte spillene innen eSports:

5. Counter-Strike – totalt $10 800 813 betalt ut over 578 turneringer

Dette er en av de største klassikerne innen gaming, bedre kjent som CS 1.6. Dette spillet er et skytespill hvor det finnes 2 lag – terrorister og politi, og målet til hvert lag er å eliminere det andre. Terroristene kan også plante bomben og beskytte den fram til den eksploderer, mens politiet skal forsøke å hindre terroristene i å få plantet eller desarmere den dersom den blir plantet. På noen av kartene har terroristene tatt gisler som politiet skal forsøke å frigjøre. Totalt har det blitt utbetalt premiepenger verdt nesten $11 millioner til profesjonelle lag og spillere, noe som gir spillet femteplassen på listen over best betalte eSporter.

4. StarCraft II – totalt $23 422 946 betalt ut over 4 463 turneringer

StarCraft II (SC2) er et sanntids strategispill hvor to eller flere spillere konkurrerer mot hverandre. Målet er å samle inn ressurser, utvikle basen sin og knuse motstanderens base. Det har blitt arrangert 4 463 profesjonelle turneringer med en total premiepott på over $23 millioner, noe som gir spillet en solid fjerdeplass på listen over best betalte eSporter.

3. Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) – Totalt $38 108 827 betalt ut over 2 611 turneringer

Det mest suksessrike spillet i Counter-Strike-serien heter CS:GO, hvor målet er det samme som i Counter-Strike. I motsetning til forgjengerne sine tilbyr dette spillet langt bedre spillmekanikk, bedre grafikk og en rekke forskjellige mods – noe som har gjort spillet ekstremt populært. I disiplinen CS:GO har det blitt avholdt 2 611 turneringer til nå, og den totale premiepotten har klatret forbi $38 millioner, noe som gir en fortjent tredjeplass.

2. League of Legends – totalt $43 635 753 betalt ut over 1 906 turneringer

På andreplass, med en total premiepott på over $43 millioner kommer det velkjente spillet League of Legends. Dette er et strategisk lagspill hvor to lag med 5 Heroes på hvert lag kjemper mot hverandre. Det ene laget har som mål å knuse basen til det andre laget, gjennom å utvikle karakterene og kontrollere brettet. Det finnes mange forskjellige måter og strategier som kan brukes når du spiller League of Legends.

1. Dota 2 – totalt $126 040 094 betalt ut over 772 turneringer

Den gylne førsteplassen går til Valves mest populære spill – Dota 2 – som kan skryte av en gigantisk premiepott på vanvittige $126 millioner fra kun 772 turneringer. Målet med spillet er det samme som i League of Legends – med en stor forskjell i hvor komplekse spillmekanismene er.